top of page

YÖK, Gastronomi Enstitüsü Kurmayı planlıyor...

  • 28 Ara 2023
  • 1 dakikada okunur

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kurulması planlanan enstitü için düzenlenen çalıştayın açılışı, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi.



Çalıştayın onur kurulu, Sn. Emine Erdoğan, Sn. Mehmet Nuri Ersoy ve Sn. Prof. Dr. Erol Özvar gibi önemli isimlerden oluştu.

 

Açılış konuşmalarında Yükseköğretim Kurulu Üyesi Sn. Prof Dr. Arif Bilgin, T.C. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn. H. Hümeyra Şahin Oktay ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sn. Prof. Dr. Erol Özvar, ortak bir vizyon belirleyebilmek için etkinliğin önemine vurgu yaptılar.

 

Çalıştayın ilerleyen bölümlerinde sektörle ilgili güncel konular ele alındı. Katılımcılar, uzman moderatörler eşliğinde interaktif oturumlarda deneyimlerini paylaşma ve sektördeki gelişmeleri değerlendirme fırsatı buldu.

 

Doç.Dr. Osman Güldemir - Doç. Dr. Adem Arman - Öğr. Gör. Berker Çiftçi
Doç.Dr. Osman Güldemir - Doç. Dr. Adem Arman - Öğr. Gör. Berker Çiftçi

Etkinlik kapsamında düzenlenen yemek arasında katılımcılar bir araya gelerek sosyal etkileşimde bulundu. Çalıştay, akşam saatlerine kadar devam etti ve moderatör sunumları ile zenginleşti.

 

Prof. Dr. Oya Berkay Karaca - Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya - Doç. Dr. Adem Arman
Prof. Dr. Oya Berkay Karaca - Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya - Doç. Dr. Adem Arman

Çalıştayın kapanışında ise Yükseköğretim Kurulu Üyesi Sn. Prof. Dr. Arif Bilgin ve T.C. Cumhurbaşkanı Danışmanı Sn. Sümeyra Merve Kilinç, etkinliğin genel değerlendirmesini sundular.

 

GADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Fügen Durlu Özkaya, Gader Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Adem Arman ve Gader Disiplin Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı'nın da katılım gösterdiği, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kurulması planlanan “Gastronomi Enstitüsü” için düzenlenen çalıştaya Prof. Dr. Fügen DURLU ÖZKAYA, moderatör olarak katılmıştır.


Prof.Dr. Fügen Durlu Özkaya - Dr. Aslı Zuluğ - Doç Dr. Özge Samancı
Prof.Dr. Fügen Durlu Özkaya - Dr. Aslı Zuluğ - Doç Dr. Özge Samancı

Gastronomi konusunda ortak bir vizyon belirlenmesi hedefiyle gerçekleştirilen çalıştayda alandaki öncü akademisyenler, şefler, aşçılar, araştırmacılar, diplomatlar ve işletmeciler yer almış olup yükselen değer gastronomi hakında fikir alışverişleri yapılarak Türk Mutfağının markalaşması ve kurumsallaşmasına yönelik görüşler sunulmuştur.


Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya yaptığı konuşmasında özellikle Gastronomi Bölümlerinin farklı fakülteler altında yer alması sebebiyle Gastronomi akademisyenlerinin en önde gelen sorunu olan Gastronominin ÜAK kriterleri çerçevesinde Bilim Alanı olarak kabul edilmesi gerekliliğini dile getirmiştir.



GADER - Lezzetin Sırlarına Akademik Yaklaşım


コメント


bottom of page